Class 3 Maths Questions Olympiad

Class 3 Maths Questions Olympiad

Class 3 Maths Questions Olympiad | Maths Olympiad Class 3 Practice Questions & Answers along with Solutions.Maths Olympiad Class 3 Practice Questions & Answers along with Solutions.Test your knowledge with these test and prepare for olympiad.

Shanaya buy 3 teddy Bears for Rs.990. The cost of each teddy bear is _________

Rs.390             

Rs.330       

Rs.350             

Rs.325

Solution :- 3 teddy bears costs rs. 990 ,so cost of 1 teddy bear is 990/3 = 330

On 15th August 2019, 300 US dollars are worth Rs.21000. On that day, find the cost of 1 US dollar in rupees.

Rs.70              

Rs.60         

Rs.65       

Rs.68

Solution:- 300 us dollars = 21000 , so we have to find the price of 1 dollar = 21000 / 300 = 70

The cost of 14 kg basmati Rice is Rs.1190. Find the cost of 1 kg basmati Rice.

Rs.85             

Rs.95

Rs.105

Rs.110

Solution :- 14 kg Basmati rice cost is Rs. 1190 ,so 1 Kg basmati rice is 1190 / 14  = 85 , So the cost of 1 Kg basmati Rice is Rs 85.

 The cost of 1 kg of sugar is Rs.42. What will be the cost of 28 kgs of sugar?

Rs.1176          

Rs.1180

Rs.1200              

Rs.1250

Solution :- 1 Kg of sugar is Rs. 42 ,then Cost of 28 Kg sugar is 42 * 28 = 1176.

A man earns Rs.7700 in a week. How much will he earn in 12 days?

Rs.14400          

Rs.13200

Rs.12400           

Rs.12000

Solution : – Man’s earning is Rs. 7700 in 1 week ,so the man earns in 1 day is 1100 Rs.        If he earns 1100 Rs. in 1 day than in 12 days he earns 1100 * 12 = 13200

Cost of 12 dozen bananas is Rs.480. Find the cost of 2 dozen bananas.

Rs.90             

Rs.80

Rs.150             

Rs.100

1 kg of pears costs Rs. 120. What will be the cost of 3 kg pears?

Rs. 360                          

Rs. 450                          

Rs. 750                          

Rs. 500              

Solution :- Cost of 1 Kg Pears is 120 , so cost of 3 Kg Pear is 120 * 3 = 360

Sanjiv had Rs. 500 in his pocket. He purchased 2 kg Rice for Rs. 75 Per Kg. How much money was left with him?

Rs. 300                          

Rs. 350                         

Rs. 375                         

Rs. 385

Solution:- Sanjiv has 400 rupees. He purchased 2 kg rice with 75 rupees per kg so 75 X 2 = 150 rupees if we subtract 150 rupees from 500 we get 350 left 500 – 150 = 350 ,so Sanjiv has 350 rupees left in his pocket      

 

Click Here for IMO Previous Year Olympiad Papers

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: