KBC 13 Questions 2021 –  24 August 2021

KBC 13 Questions 2021 –  24 August 2021

KBC 13 Questions 2021 –  24 August 2021 – This page consist of questions asked in Kaun Banega Crorepati on 24 Aug 2021 .

Q3- Where was the marriage of Lord Rama and his brothers Lakshman, Bharat and Shatrughan concluded?

Ans- Mithila

Q4- This fruit is the source of which vitamin? [Image-Lemon]

Ans- Vitamin C

Q5- Which song is this sequence part of?

Answer- Bole churiyan

Q6- Which of these creatures can climb a tree?

Ans- Crocodile

Q7- Which tropical cyclone hit the east coast of India in May 2021?

Ans- Cyclone Yas

Q8- The head priest of which monastery can be heard in this audio clip?

Ans- Gorakhnath Math

Q9- Which is the widest river in the world?

Ans- Amazon

Q10- Which chemical element is named after a husband wife pair?

Ans- Curium

Q11- In which form Bharat Mata is worshiped in the sanctum sanctorum of Bharat Mata Temple located in the courtyard of Mahatma Gandhi Kashi Vidyapeeth?

Ans- Map of undivided India

Fliped Question Based on Entertainment

Q11- What is the title of the autobiography of actress Neena Gupta published in 2021?

Ans- To be honest

Q12- About which pharmaceuticals it is said that Cipla is a temple in Africa and the doctor is____ God?

Ans- Yusuf Hameed

Q13- Former cricketer Susan Itticeria is the mother of Commonwealth Games gold medalist?

Ans- Dipika Pallikal

 

Next Round Of Fastest Finger First

Q1- Which of the places mentioned in the movie titles are located in the farthest west

Ans- Ishkq in paris

Q2- Which of these calculations has the shortest answer?

Ans- 13 Minus 13

Q3- Which of these political parties was formed later?

Ans- Samajwadi Party

Next Round Of 24 August KBC Question Answer

Q1- Complete this song from the movie Dilwale Dulhania Le Jayenge “___” Laga Ke Rakhna?

Ans- Mehndi

Q2- Which of these professionals is more likely to use Citi while performing their duty?

Ans- Traffic Police

Q3- Which of these apps is mainly used for online payments?

Ans- Trivago

Q4- Apart from nutmeg, which other spice is obtained in nutmeg tree?

Ans- Javitri

Q5- What is the chemical formula of ozone?

Ans- 03

Q6- According to the description of Dashavatar in the Govindam epic composed by Jai Dev, who is the tenth incarnation of Lord Vishnu?

Ans- Kalki

Updated: October 17, 2021 — 10:23 am

Leave a Reply

Online Shiksha © 2021 Frontier Theme
%d bloggers like this: